Potraga obustavljena,jezero mutno, ronioci opipavali teren
Foto:Portal Analitika

Nesreća kod Vranjine

Potraga obustavljena,jezero mutno, ronioci opipavali teren

Ministarstva unutrašnjih poslova koordinira potragom za tri osobe koje su nestale kada se juče prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru.

Od jutros za nestalima su tragali ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele, pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Podgorice, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUPa. 

Potraga je otežana jer je dno jezera  mutno, pa pretragu vrše opipavajući teren, piše Rtcg pozivajući se na izjavu ronilaca.

Oni su saopštili da se zbog slabe vidljivosti potraga obustavlja. 

"Ronilačka pretraga je danas trajala 6h. Veoma su loši uslovi zbog loše vidljivosti i brzine riječnog toka," saopštio je portalu RTCG Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra.

Potraga će biti nastavljena sjutra u 8 sati.

U potragu će biti uključena i plovna jedinica Uprave policije.

Ako meteorološki uslovi dozvole ponovo će biti angažovan i helikopter MUP-a, kazali su iz Direktorata za vanredne situacije.

Trudnica Jana Kumborović, njen suprug Ratko i njihovo dvanaestodišnje dijete utopili su se juče vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru.Talasi su u smrt odnijeli i njihovog prijatelja, Podgoričanina Darka Vujoševića, koji je pokušao da spasi Kumburoviće.

Uhapšen je Goran Kimpanov (43) iz Zrenjanina, svešteno lice angažovano u Manastiru Vranjina, zbog sumnje da je počinio krivična djela teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

Do nesreće je došlo u prijepodnevnim satima, u blizini Vranjine. 

Područje Skadarskog jezera juče je zahvatilo nevrijeme s kišom i jakim vjetrom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.