Niš: Dvije osobe preminule od virusa gripa
Klinički centar Niš,foto: Tanjug

Niš: Dvije osobe preminule od virusa gripa

Od posljedica virusa u Nišu su preminule dvije osobe, šezdesetdvogodišnji muškarac i dvadesetšestogodišnja djevojka, izjavio je danas direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović.

Nišlija (62) koji je preminuo imao je hronična oboljenja, dok je djevojka prije gripa bila zdrava, ali je prije nedjelju dana primljena u bolnicu u teškom stanju, te je uprkos terapiji umrla zbog teškog oštećenja pluća, objasnio je Radovanović za Radio-televiziju Srbije.

Radovanović je rekao da je u Klinički centar primljeno 25 pacijenata sa juga Srbije - osam pacijenata je na Intenzivnoj klinici, a četvoro je "potpuno izolovano".

"Stanje oboljelih je stabilno", rekao je Radovanović i dodao da je bitno da se građani, kada se pojave simptomi gripa, jave ljekaru.

U Srbiji je do 27. januara, prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", registrovano 68.516 osoba sa oboljenjima sličnim gripu, što je 10 odsto više u poređenju sa istim periodom prethodne sezone.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.