Uhapšen monah manastira Vranjina zbog tragedije na jezeru, potraga nastavljena

Krivična djela teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti

Uhapšen monah manastira Vranjina zbog tragedije na jezeru, potraga nastavljena

Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode Gorana Kimpanova (43) iz Zrenjanina, svešteno lice angažovano u Manastiru Vranjina, zbog sumnje da je počinio krivična djela teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

"G.K. je juče, 03.02.2019. godine oko 15 časova, upravljao čamcem u rukavcu rijeke Morača i Skadarskog jezera, koji se usljed vremenskih neprilika, kod mjesta Vranjina iz pravca Manastira prema obali, prevrnuo, dok se čamcu nalazilo osam lica bez propisane opreme – prsluka. Tom prilikom smrtno je stradala J.K čije je tijelo pronađeno, dok se za R.K, maloljetnom N.K. i D.V. traga", saopšteno je iz Uprave policije.

U akciji traganja za tri lica angažovani su svi potrebni kapaciteti nadležnih službi među kojima i Uprave policije.

"G.K. će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu", saopšteno je iz policije.

Trudnica Jana Kumborović, njen suprug Ratko i njihovo dvanaestodišnje dijete utopili su se juče vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru.

Talasi su u smrt odnijeli i njihovog prijatelja, Podgoričanina Darka Vujoševića, koji je pokušao da spasi Kumburoviće.

Putnici su se vraćali sa liturgije iz Manastira Vranjina, a iako je prevoz putnika zbog nevremena bio odgođen, vjernici su, molili kaluđera da ih ipak prebaci do obale.

Nastavljena potraga za nestalim licima na Skadarskom jezeru

Iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da će i danas koordinirati traganje za licima koja su nestala kada se juče prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru.

"Od ranih jutarnjih časova u potragu su se uključili ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele, pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Podgorice, a ako meteorološki uslovi dozvole ponovo će biti angažovan i helikopter MUP-a. 

U potragu za nestalim licima biće uključena i plovna jedinica Uprave policije", saopšteno je iz Direktorata.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.