Ubice znale navike i kretanje Ćupića, na razgovor privedeno više osoba
Foto: Anadolija

Obračun klanova?

Ubice znale navike i kretanje Ćupića, na razgovor privedeno više osoba

Nikola Ćupić (34) sa Cetinja ubijenje juče u 10.40 sati kada su nepoznate osobe aktivirale eksplozivnu napravu koja je bila postavljena ispod njegovog vozila. Stravična eksplozija dogodila se u centru grada, u Ulici Novaka Miloševa, odmah nakon što je Ćupić vozilom "tojota", cetinjskih registarskih oznaka, krenuo sa parkinga.

Prema saznanjima Pobjede, Ćupić je neposredno prije toga izašao iz stana obližnje zgrade u kojem živi njegova porodica. Svi tragovi ukazuju da je eksplozivna naprava bila sa spoljašnje suvozačeve strane. To potvrđuje krater na ulici. Usljed siline eksplozije Ćupić je odbačen od auta.

2019020323472852041298430Web

Foto: AA

U vozilu je bio sam i od posljedica povreda preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore.

Istražitelji vjeruju da je danima bio praćen i da su ubice znale njegovo kretanje i navike. Upravo zbog toga istraga je usmjerena na osobe sa kojima je bio u kontaktu posljednjih dana. Zbog ove činjenice biće značajno utvrditi sa kim se sastajao i komunicirao. Na razgovor je privedeno više osoba za koje postoje indicije da bi mogle pomoći u rasvjetljavanju ovog zločina, ali niko od njih nije zadržan.

Prikupljeni operativni podaci ukazuju da je Ćupić bio blizak kavačkom klanu i da je obavljao određene poslove za njih, ali i da je, isto tako, bio u kontaktu i sa određenim licima za koja se sumnja da su bliska “škaljarcima”. U policijskoj evidenciji zabilježen je kao bezbjednosno interesantno lice, a privođen je zbog nedozvoljenog držanja oružja i droge.

Ćupić je, prema sumnjama policije, sa Vasilijem Vujovićem sa Cetinja pucao na sugrađanina Filipa Ivanovića 2014. godine. Nakon toga, bačena je bomba u dvorište kuće Filipovog brata Andrije u cetinjskom naselju Bogdanov kraj. Na osnovu analize iz Forenzičkog centra utvrđeno je da je Ćupić odgovoran za ovaj napad.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.