Bojović: Težiti saradnji i jedinstvu među narodima, ali uz očuvanje nacionalnog suvereniteta
Sa samita u Moskvi, foto: DNP

Na Međunarodnom forumu u Moskvi

Bojović: Težiti saradnji i jedinstvu među narodima, ali uz očuvanje nacionalnog suvereniteta

Na Međunarodnom forumu “Za jedinstvo Evrope. Kako obnoviti uzajamno povjerenje?“, koji se od 30. januara do 2. februara održao u Moskvi u organizaciji Slovenske akademije nauka, nastupio je Dragan Bojovic, doktorant filosofije na Nacionalnom i Kapodistrijskom Univerzitetu u Atini, i potpresjednik DNP-a.

Kako su naveli iz DNP-a, u svom govoru, Bojović je istakao da je sadašnje isforsirano jedinstvo Evrope zasnovano na političko - manipulativnoj moći jednog agresivnog korporativnog globalizma koji je, redukujući međuljudske odnose na zakone globalnog tržišta, počeo da proždire čak i svoje sljedbenike i konzumente. 

"Cilj globalističkih centara moći je da narode i države pretvore u bezličnu robu i robove, bez svog nacionalnog identiteta i suvereniteta, kojima je lako manipulasati", kazao je Bojović.

Dodajući, da je veoma važno objediniti sve progresivne snage, kojih je u Evropi sve više, u cilju borbe protiv ovog pogubnog ideološko koncepta.

"Treba težiti saradnji i jedinstvu među narodima, ali uz očuvanje nacionalnog suvereniteta, etosa, tradicije, kulture, jer je u ovim formama sadržan univerzalni sistem vrijednosti međuljudskih odnosa“, zaključio je Bojović.

IMG20190203WA00021024x767

Foto: DNP

Uporedo sa konferencijom Slovenske akademije nauka, u zdanju Savjeta Federacije, održalo se i zasijedanje Međunarodnog slovenskog savjeta, u čije članstvo je primljen Crnogorski slovenski komitet, koga će u krovnoj instituciji predstavljati predsjednik DNP-a Milan Knežević i mr Nebojša Jušković.

Iz Dnp-a su istakli da će tekst Bojovićevog govora koji je pripremio za Međunarodni forum u Moskvi, biti objavljen u zborniku radova koji izdaje Slovenska akademija nauka.

Na forumu u Moskvi, pored Dragana Bojovića i Igora Damjanovića iz crnogorske  delegacije, učestvovalo je više istaknutih intelektualaca i društveno političkih aktivista iz svih slovenskih zemalja, uključujući i Vladimira Đukanovića poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Vojina Mitrovića poslanik u Parlamenarnoj skupštini BiH, Darka Mazalicu poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Tanju Đaković zamjenicu ministra kulture Republike Srpske, Srđana Perišića savjetnika Milorada Dodika, kao i lideri pokreta „Zavetnici“.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.