Kovačević predsjednik Omladine Crnogorske: Boriću se  da Omladina Crnogorske bude autonomna
Đorđije Kovačević

Kovačević predsjednik Omladine Crnogorske: Boriću se da Omladina Crnogorske bude autonomna

Kongres Crnogorske potvrdio je izbor Đorđija Kovačevića za predsjednika Omladine Crnogorske na održanom Kongresu stranke, saopšteno je iz te partije.

Kovačević je istakao kako su političke poruke Crnogorske prije svega usmjerene ka generaciji nadolazećih, generaciji mladih kojoj i sam pripada. Crnogorska omladina, prema njegovim riječima, ima najviše razloga da bude neazdovoljna ukupnim stanjem u državi.

“Boriću se za to da Omladina Crnogorske bude autonomna, a jedini uslovi u pogledu pristupa biće slobodoumnost, otvorenost i savremenost. Svoju životnu i poslovnu energiju posvetićemo svojoj Crnoj Gori”, rekao je Kovačević.

Prethodna 2018. godina protekla je u znaku priča i podjela iz 1918. godine, naveo je Kovačević i dodao da Crnogorci u 2018. pričaju o 1918. i razmišljaju 100 godina unazad dok ozbiljne nacije razmišljaju 100 godina unaprijed. 

“Ja neću više da pričam o 1918-oj, ja hoću da pričam o 2118-oj. Mi, omladina Crnogorske, hoćemo da stavimo tačku na te teme i da svoju naciju i svoju državu usmjerimo ka principu da istoriju poštujemo i njenim lekcijama se služimo, ali da od nje ne živimo. Mi u Crnogorskoj smatramo da je najbolji put ka prevazilaženju podjela koncepcija ustavnog patriotizma, kroz koju bi svaki stanovnik Crne Gore nezavisno od etničke pripadnosti iskazao lojalnost državi Crnoj Gori, njenom ustavu koji je savremen i građanski po svom ustrojstvu, njenoj tradiciiji i svim njenim simbolima. To znači da je Crna Gora naša država nezavisno od naše etničke pripadnosti”, zaključio je Kovačević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.