Kiša nije spriječila održavanje triatlona u Herceg Novom
Samuel Naibei Kiplimo i Olivera Jevtić, foto: Radio Jadran

Pobjednici gosti iz Kenije i Srbije

Kiša nije spriječila održavanje triatlona u Herceg Novom

Novska Skalinada u petom izdanju, uprkos lošem vremenu, neprijatnom jugu i kiši, klizavoj trasi sa 646 skala, velikim usponima, od Škvera do Španjole, izvan svih očekivanja, je uspjela.

Organizatori, Triatlon kub Herceg Novi X može biti ponosan na još jednu sjajno pripremljenu i realzoivanu trku u kojoj je od 207 prijavljenih takmičara, startovalo 157.

Specijalni gosti atletičari, Samuel Naibei Kiplimo iz Kenije i Olivera Jevtić iz Srbije ovogodišnji su apsolutni pobjednici.

Kenijac Naibei postavio je novi rekord staze. On je praktično preletio skalinadu za 6 minuta, 22 sekunde i 2 stotinke. Iza njega, sa vremenom 7:00.2 bio je Kristijan Stošić iz AK Vranjski maratonci, a treće mjesto zauzeo je Uroš Glišić sa vremenom 7:08.0. Prošlogodišnji pobjednik, Ante Živkovoć ove godine nije mogao da dođe, nakon što je tri godine “držao” rekord.

Gost iz Kenije priča za Radio Jadran da je oduševljen trkom i organizacijom.

–  Trudio sam se, da vidim mogu li savladati uspon i uspio sam. Postavio sam novi rekord, imao najbolje vrijeme. Dobar je to osjećaj. Bilo je pomalo zahtjevno, zbog vremenskih uslova, stepenica, ali dao sam sve od sebe – ističe Naibei i dodaje da će i sljedeće godine doći, jer trenutno živi u Srbiji i sa Oliverom Jevtić redovno sparinguje.

Među damama najbrža je bila prošlogodišnja pobjednica i promoterka, Olivera Jevtić. Njen uspon pratila je kiša, ali to je nije omelo da od Škvera do Španjole stigne za 8 minuta, 21 sekundu.

Ona je za Radio Jadran kazala da je i pored kiše trka bila sjajna, kao i da je Naibei sa novim rekordom staze prejako trčao.

– Došli smo ovdje da uživamo, da se družimo i prkosimo vjetru. Trenutno sam na pripremama u Ulcinju. Drugi dio priprma ću, najvjerovatnije, obaviti u Keniji, jer me u aprilu očekuje maraton u Roterdamu ili Beču, vidjećemo – navodi ona.

Srebrna među damama bila je sjajna Jelena Tomašević iz TKXHN sa vremenom 9:17.4, dok je treće mjesto zauzela Miluša Bošković iz TK Kotor. Ona je skale pretrčala za 9:31.0.

Svi takmkičari su završili trku i na Španjoli dobili finisher medalje. Najbolji u svim kategorijama dodatno su dobili zlatne, srebrne i bronzane medalje, a najbolji u apsolutnom plasmanu još i pehare i vrijedne novčane nagrade i knjigu pisca Nikole Malovića o 100.001. novskom skalom.

Članovi Triatlon kluba X Herceg Novi, uz asistenciju volontera „Tačka oslonca“, Odreda izviđača „Orjen“, Fakuleteta za menadžment iz Meljina, uz podršku brojnih sponzora i prijatelja, položili su veliki ispit io potvtdili da je Skalinada jedno od najatraktivnijih sportskih, ali i turističkih takmičenja u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.