Simović o fabrici u Lipovu: Ništa novo u poslovnoj imperiji Kneževića

Simović o fabrici u Lipovu: Ništa novo u poslovnoj imperiji Kneževića

Ništa novo u fabrici vode u Lipovu, u odnosu na ono što već znamo i o drugim segmentima „poslovne imperije“ Duška Kneževića, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović gostujući u emisiji na Radiju Crne Gore.

U dijelu emisije – pitanja slušalaca, jedno od pitanja postavio je radnik fabrike vode Lipovo, koji je kazao da „23 radnika već 27 mjeseci nijesu dobili platu, a da im 4 godine nijesu uplaćeni doprinosi, te da ih je vlasnik Duško Knežević doveo na rub egzistencije“.

„Ništa novo u fabrici vode u Lipovu, u odnosu na ono što već znamo i o drugim segmentima „poslovne imperije“ Duška Kneževića. Imamo zapuštene i napuštene pogone, i slične slike su, ne samo u Kolašinu, nego i u fabrici elektroda, kao i bolnici u Meljinama, da ne pričamo o slici u Staklenicima u Golubovcima. Sve te slike pokazuju „domaćinski i preduzetnički odnos vlasnika“. Iste slike svega čega se on dotakao“, ocijenio je Simović.

On je najavio da se Vlada mora baviti tim pitanjima i da je već planirao radnu posjetu opštini Kolašin i najavio je da će tom prilikom obići i fabriku vode u Lipovu.

„Mogu da pretpostavim kako to izgleda. Fabrika je u stečaju, radnici nemaju primanja, ne uplaćuju im se doprinosi...Stečaj je uveden još u februaru ove godine, a imam informacije da je, koji mjesec prije uvođenja stečaja, vlasnik prenio vlasništvo nad opremom i fabrikom na Atlas banku. Moraćemo tražiti rješenje, radi uposlenih, njihovih porodica, radi fabrike i potrebe da valorizujemo te resurse. Tražićemo rješenje u dobroj komunikaciji sa nadležnom insitutucijom – Privrednim sudom i stečajnim upravnikom“, najavio je Simović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.