Demokrate Plužine: Ručak za Dan opštine 12. hiljada eura, domaćinski - nema šta

Demokrate Plužine: Ručak za Dan opštine 12. hiljada eura, domaćinski - nema šta

Opštinski odbor Demokrata Plužine tvrdi da se lokalne vlasti neodgovorno odnose prema novcu građana dok je najveća stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori upravo u Plužinama i iznosi 61.28%.

Demokrate pitaju je da li je odgovorno ili je bahato ponašanje potrošiti  120.958,18 eura na reprezentacije u "RAVNO" d.o.o, čiji je vlasnik sestrić gradonačelnik Mijuška Bajagića. Pitaju i da li je bahato trošenje novca platiti jedan ručak za Dan opštine 12.077,22 eura u istom tom preduzeću? Da li je, nastavljau, bahato da se u izbornoj godini za samo 6 mjeseci, neradnim danima (vikend – praznici) potroši 1.789,60 eura za gorivo za samo četiri službena vozila ( PŽ CG 015, PŽ CG 001, PŽ CG 013, PŽ CG 140), a koja  koriste predsjednik Opštine i drugi funkcioneri?

2

Izvor:DCG

"Ovo su samo neka pitanja na koje smo dobili odgovore. Pitamo ih da li su ti odgovori fikcije i neistine? Ističemo i to da su u predizbornom periodu, april – maj, imali značajne infrastrukturne aktivnosti sa privatnim građevinskim mašinama i kamionima (od kojih su neki neregistrovani duži niz godina) po pivskim selima, na nasipanju puteva i prosijecanju trasa u ukupnom iznosu od 45.240,02 eura, a sve to”čistim" ugovorima o djelu sa fizičkim licima. Od toga, za samo dva fizička lica uplatili su 32.763,79 eura iz Budžeta opštine. Udarnički, zar ne?!", navode Demokrate.

S obzirom da je poslovni  prostor u tzv. “zgradi solidarnosti", opterećen hipotekom upitali su i na koji način će biti "skinuta" hipoteka, i koja je namjena tog poslovnog prostora.

"Gospodo iz lokalne vlasti, Skupština opštine nije socijalna ustanova, već zakonodavno tijelo i predstavnički dom građana. Odbornici nijesu birani da bi primali naknadu od 100 eura (da plate struju i komunalije), već da aktivno učestvuju u donošenju valjanih odluka. Žalosno je što nijeste nekog od tih odbornika,  socijalno ugroženih, ili članova njihove porodice, zaposlili već zapošljavate rodbinu g-dina Bajagića i nekoliko povlašćenih porodica. Za razliku od vas koji ste nezainteresovani da zadržite mlade ljude u Pivi, odbornici Demokrata su svoje odborničke naknade usmjerili mladom intelektualcu i jednom studentu, kako bi ih zadržali u rodnom kraju", saopštile su Demokrate.

Nadalje su podsjetili i na neslavne brojke kada su Plužine u pitanju:

"Koliko ste u pameti, najbolje pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje, prema kojima je najveća stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori upravo u Plužinama i iznosi 61.28%. Dalje, podaci Zavoda za statistiku pokazuju da je broj stanovnika koji stvarno žive u Pivi manji nego što je bio broj zaposlenih prije dvadeset godina, kada ste došli na vlast.Vi i DPS dozvolili ste da nam 70% zaposlenih u Pivi, od kojih su neki zaposleni na rukovodećim funkcijama u Opštini, dolazi sa strane, dok se naša omladina koja je završila fakultete nalazi na birou rada ili je otišla trbuhom za kruhom. " zaključuju Demokrate.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.