Vilotijević pukom srećom preživio ranjavanje, metak mu prošao kroz lobanju
Sa mjesta ubistva

Izvještaj sudske medicine

Vilotijević pukom srećom preživio ranjavanje, metak mu prošao kroz lobanju

Prvi izvještaj sudske medicine u Austriji, u slučaju ubistva Vladimira Roganovića (31) i ranjavanja Stefana Vilotijevića (23) pokazuje da je Vilotijevića, jedan metak, koji je nepoznati napadač ispalio 21. decembra u centru Beča, pogodio u glavu i da je pukom srećom preživio.

Taj metak je otvorio gornji dio lobanje, prošao kroz nju i udario u jednu kost, koja je projektil skrenula i nakon toga izašao iz glave.

Da je metak skrenuo samo milimetar u stranu Vilotijević, prema izvještaju ljekara sudske medicine, ne bi preživio napad, piše beogradski Blic.

Pored toga je drugi projektil, koji je pogodio Vilotijevića u gornji dio tijela, prošao kroz tijelo bez da je oštetio važne organe, niti arteriju.

Metak je prošao sa lijeve strane gornjeg dijela trupa i izašao sa desne strane, probivši još i desnu ruku. Pritom su oštećeni živci tako da su ostale posledice po desnu ruku mladića - piše u izvještaju.

Ukupno gledano, konstatuju ljekari, Vilotijević se nalazi u iznenađujuće dobrom zdravstvenom stanju.

U napadu je Roganović ubijen sa više hitaca na licu mjesta.

Becpucnjava0011

 Roganović ubijen sa više hitaca na licu mjesta

Od napadača i dalje nema ni traga, a Vilotijević, kao i jedna treća osoba koja je sa njima bilo na ručku, nisu mogli da daju informacije o identitetu ubice.

Austrijska policija polazi od toga da se radi o obračunu mafije sa Balkana.

Roganović, koji je navodno pripadao kavačkom klanu, i Vilotijević , inače sin ubijenog pripadnika novosadskog podzemlja Kićuna Vilotijevića i sestrić pjevačice Dare Bubamare, izrešetani su ispred restorana ''Figlmiler'' u centru Beča dok su sa trećim muškarcem izlazili sa ručka. Nepoznati napadač otvorio je na njih vatru, a Roganović i Vilotijević su pogođeni u glavu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.