Pavićević: Osmisliti razborit i dobar odgovor na ovu situaciju
Vladimir Pavićević

Pavićević: Osmisliti razborit i dobar odgovor na ovu situaciju

Govoreći na Kongresu Crnogorske koji je u toku, predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević poručio je delegatima da u Crnoj Gori danas imamo dubinsku krizu legitimiteta koja kod građana pojačava nepovjerenje u institucije i procese.

“Najvažnija stvar je da se osmisli razborit i dobar odgovor na ovu situaciju kako bi u crnogorskoj politici bio stvoren novi legitimitet, a institucije dovedene u red”, rekao je Pavićević.

On je dodao da će postojeća kriza legitimiteta biti ozbiljna prepreka u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, a najteža posljedica moglo bi da bude odlaganje mogućeg datuma za prijem Crne Gore, a 2025. je pominjana kao realna.

Crnogorska će sa drugim političkim akterima raditi na pripremi racionalnog odgovora na postojeću krizu i aktivno učestvovati u procesu izlaska iz ovog stanja, poručio je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.