Abazović: Svaka institucionalna borba u Crnoj Gori izgubila smisao
Sa partijskog skupa u Budvi

Abazović: Svaka institucionalna borba u Crnoj Gori izgubila smisao

Jedino mjesto gdje opozicija treba da se ujedini je ulica. Mislim da nam u ovom trenutku treba jedinstvo i želim i pozivam sa svih skupova u Crnoj Gori da opozicija u ovom trenutku zaboravi na sva programska načela i raznolikosti jer ova situacija to prevazilazi, kazao je predsjednik GP URA na sinoć održanom stranačkom skupu u Budvi na kojem tamošnji odbor URE proširen novim članovima.

„Institucije u Crnoj Gori ne funkcionišu, one više liče na pajtonovski skeč, o čemu govori i najnovija odluka SDT-a da se kurir mafije Migo Stijepović goni za pranje novca. Zna svaki građanin ko treba da se goni za pranje novca. Ako crnogorske institucije ćute mi bi trebali da pokažemo da nećemo da ćutimo dostajnstveno na ulici. Da bi prevazišli sve netrpeljivosti ne mora niko od nas da preuzme vođstvo protesta, dopustimo to građanskim aktivitima uz svaku našu pomoć“, naveo je Abazović.

Predsjednik GP URA, Dritan Abazović, je kazao da je oduvijek bio jedan od kritičara opozicije, ali je napomenuo da u državama ovakvih režima kao u Crnoj Gori koji traju i po 30 godina, opozicija je ili svedena na margine ili uopšte ne postoji, dok to u Crnoj Gori nije slučaj. 

Abazović je ustvrdio i da je svaka institucionalna borba u Crnoj Gori izgubila smisao i da bi najbolji potez bio da se opozicija okupi. 

On je dodao da ono što je uradila opozicija u Budvi treba da uradi opozicija u Crnoj Gori uprkos velikim razlikama i uprkos brutalnim napadima.

Predsjednica budvanskog odbora, Božena Jelušić pomenula je 2016. godinu i Budvane koji su imali priliku da se tada zajedno udruže ili da zaćute zauvijek.
Kazala je da su tada Budvani imali priliku da dokumentovano vide sve ono što se dešavalo u tom gradu iza očiju javnosti, kao i što je sada slučaj sa svim građanima Crne Gore vezano za državni nivo.

„Svima koji su proces konstituisanja nove vlasti u Budvi pažljivije upućeni nije nepoznat koliki je bio udio GP URA da se prevaziđu nepovjerenja i jazovi među partnerima i da se dogovori upravo ovaj model smjene koji sada funkcioniše. A koji je primarnu vidljivost dao najvećim opozicionim partijama. Tako se opozicija u Budvi raznolika, zavađena i sumnjičava ipak ujedinila. To nije bilo lako ni za partije ni za pojedince ali su prvi i najžustriji napadi upravo krenuli na GP URA, dijelom prema grupaciji a naročito prema onima koji su je najvidljive predstavljali. Vlast je ipak uspjela da se održi. Intezitet napada na GP URA svjedoče i danas koliko mi imamo integriteta i da ponajviše sa njime možemo naštetiti onima koji su se bavili kriminalom i zloupotrebama“, kazala je Jelušić.

Ona je naglasila da nije bilo lako, ali da se opozicija u Budvi udružila, i da se zbog toga moralo imati dobar stomak da bi se sve gadosti sa kojima su napadani progutale. Ukazala je to da bi poslala poruku opoziciji na državnom nivou.

Jelušić je navela i zasluge URA Budva u prethodonom periodu: formiranje komisije za popis opštinske imovine, inicijativa da se svim licima koji su u u stanju te potrebe dodijele opštinski prostori za rad, nepristajanje na trule kompromise kakav je legalizacija divljeg solitera kod Pošte, nepristajanje na nastavak gradnje tamo gdje sud nije završio posao, kontinuirani angažman za sređivanje nelegalnih stvari u Vodovodu, stalno stavljanje na dnevni red odvodnjavanje grada, stalna podrška rješavanju problema funkcionisanja starog grada, kontinuirana borba za luku, Miločerski park, tužba SDT-u protiv Miodraga Ralevića, inicijativa za izgradnju zgrade za rješavanje stambenih problema prosvjetara, inicijative za neaganžovanje sumnjivih izvođača radova na tenderima...
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.