Mostar: 17-godišnjak automatskom puškom ubio svog vršnjaka
Foto:Avaz

Mostar: 17-godišnjak automatskom puškom ubio svog vršnjaka

Sedamnaestogodišnjak u Mostaru puškom ubio svog vršnjaka i sve došao priznati policiji.

"Ubistvo je prijavljeno u 19.30 sati, a dogodilo se na površinskom kopu Vihovići, nekadašnjeg rudnika mrkog uglja Mostar", kazao je portparol MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić, koji ističe da se sedamnaestogodišnji ubicca sam prijavio nakon počinjenog krivičnog djela u Policijsku upravu Mostar te sam sve priznao, prenosi Anadolija.

Po njegovim riječima, sedamnaestogodišnjak je iz puške svog vršnjak usmrtio na površinskom kopu Vihovići, nekadašnjeg rudnika mrkog uglja Mostar.

"Uviđaj je u toku. Imamo počinitelja, imamo stradalog. Niti jedan od njih nema službena dokumenta kod sebe i ne možemo govoriti više detalje dok se istraga ne okonča", kazao je Marić za Anadoliju.

On je za sarajevski Avaz kazao da stradali ima više prostrijelnih rana automatskom puškom.

"Njegovo tijelo i dalje se nalazi u vozilu u kojem je ubijen. Motivi ubistva biće poznati naknadno", kazao je sinoć Marić.

Stradali tinejdžer je D. V., kojeg je ubio J. Dž. Kako Avaz.ba nezvanično saznaje, ubica (J. Dž) koji se predao policiji je navodno sin Mladena Džidića.

Mladen Džidić donedavno se nalazio na odsluženju kazne za ubistvo, ali se nije vratio u zatvor nakon dopusta pa je za njim raspisana potjernica, podjseća sarajevski list.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.