Prvi Crnogorac na Ol-star meču: Uspio sam!

Čast za crnogorsku košarku

Prvi Crnogorac na Ol-star meču: Uspio sam!

Crnogorska košarka po prvi put u istoriji će imati čast i svog predstavnika u prestižnoj utakmici "Svih zvijezda" NBA lige, na Ol-star vikendu u Šarlotu.

" Uspio sam", uzviknuo je Nikola tražeći pogledom s terena oca Boru i majku Ljiljanu na tribinama neposredno pred početak meča sa Indijanom, kada su mu direktor i šef za komunikacije Orlanda, Džordž Galante i Džoel Glas saopštili vijest.

Uslijedile su potom čestitke stručnog štaba i tima, a Vučević im se zahvalio javno po završetku meča.

"Milijardu emocija je prošlo kroz mene. Ovo je nagrada i za moj tim koji mi je pomogao. Počeo sam dobro sezonu, a saigrači i treneri su me gurali naprijed. Ponosan sam što ću predstavljati cijelu organizaciju i saigrače",, kazao je Vučević.

Vučeviću su, kao i svim rezervama Ol-star timova, čestitku "uputili" NBA treneri koji su birali.

"Mnogo mi znači njihov izbor, jer su treneri ti protiv čijih timova igraš svako veče i znaju koliko možeš", rekao je Vučević.

"Vučević će postati prvi Crnogorac sa nastupom na Ol star meču, čime će svrstati Crnu Goru među rijetke zemlje koje su imale predstavnika na večeri najvećih zvijezda NBA lige što je veliko dostignuće i naše košarke", naveli su iz Košarkaškog saveza CG čestitajuči Vučeviću na pozivu.
I pored toga što je godinama među najboljim centrima u NBA ligi, mnogo radi na sebi i napreduje što je najbolji primjer mladim košarkašima.

"Nagrada za veliki trud stiže i pozivom za Ol star što je prikaz da Vučević čini velike stvari i na najvećoj pozornici predstavljajući na najbolji način Crnu Goru. Nikoli želimo puno uspjeha u Šarlotu, ali i u nastavku NBA sezone i da sa Orlandom izbori plasman u plej of", navode iz KSCGa.

Vučević igra sezonu života - uz prosjek od 20,7 poena, 12 skokova, 3,8 asistencija i 1,2 blokade, što su mu rekordi karijere.

I srpska košarka će posle 14 godina ponovo imati predstavnika na Ol star meču.Centar Denvera Nikola Jokić izabran je po prvi put u kratkoj profesionalnoj karijeri među 12 najboljih igrača Zapadne konferencije i tako postao tek treći srpski košarkaš kojem je ukazana ta čast - posle Vlade Divca 2001. u Vašingtonu i Peđe Stojakovića 2002. u Filaldelfiji, 2003. u Atlanti i 2004. u Los Anđelesu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.