U Švedskoj sahranjen mladi košarkaš Emil Isović porijeklom iz Bijelog Polja
Emil Isović, foto:Facebook

U Švedskoj sahranjen mladi košarkaš Emil Isović porijeklom iz Bijelog Polja

U gradu Kristiandstadsu danas je obavljena sahrana košarkaša Emila Isovića (21) porijeklom iz Bijelog Polja, koji je preminuo na Havajima, nakon što je u meču koji je odigran 18. decembra doživio kliničku smrt.

Podsjećamo, 18. decembra na utakmici univerzitetske lige Emil se srušio na klupi na kraju prvog poluvremena, usljed srčanog zastoja. Prethodno je tokom igre zadobio udarac grudi.

 Mladi košarkaš hitno je tada prebačen u bolnicu, u kojoj je sedam dana trajala borba za njegov život. Nedostatak kiseonika u mozgu za to vrijeme oštetio je njegove organe, na prvom mjestu pluća i mozak. 

"Dženaza je obavljena tek danas, jer smo čekali skoro mjesec i po da Emilovo tijelo dođe sa Havaja u Švedsku. Tužni smo svi, jer smo izgubili jednog sjajnog momka", kazali su za Radiosarajevo.ba iz porodice nastradalog Isovića.

Emil porijeklom Bjelopoljac, rođen je 1997. godine u gradu Kristijansandu gdje je počeo da igra košarku, nakon toga nastavlja uspješnu karijeru sa klubom iz Malmea, Malbasom u ranoj dobi.

Kao talentovani student sportista odlazi na Havaje gdje je igrao za Havajski pacifički univerzitet, na kojem je pohađao i studije (Hawaii Pacific University).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.