Glavna medicinska sestra u Plavu upisivala fiktivne pacijente
ilustracija

Podnijeta krivična prijava

Glavna medicinska sestra u Plavu upisivala fiktivne pacijente

Protiv M.F.(46) iz Gusinja podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Ona je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinila na način što je, 27.septembra 2018. kao glavna medicinska sestra, raspoređena na rad u Službi  hitnoj medicinske pomoći u Plavu, iskoristila svoj službeni položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja izvršila fiktivan upis za šest pacijenata.

Kako je saopšteno iz Uprave policije ona je za njih unijela da su im dati ljekovi koje oni nisu primili jer nisu ni bili pacijenti, a na osnovu navedenog je razdužila 24 lijeka iz apoteke službe HMP u Plavu, čime je pričinila šteti službi u kojoj je zaposlena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.