Vranje: Bivši policajac spasio bjegunaca sa psihijatrije od promrzlina
Foto: Ilustracija

Izbjegao sigurnu smrt

Vranje: Bivši policajac spasio bjegunaca sa psihijatrije od promrzlina

Slobodan Aleksić (54) iz Lukova kod Vranja prihvatio je i udomio nepoznatog mladića u teškom fizičkom i psihičkom stanju, ne znajući da se radi o odbjeglom pacijentu sa psihijatrije.

Mladić (26) se iznenada pojavio na vratima kuće porodice Aleksić u ponedjeljak oko 18 časova, u vidno lošem fizičkom i psihičkom stanju. Kako opisuje Slobodan, ušao je u kuću drhteći od hladnoće, mokar i prljav, jedva se držeći na nogama. Govorio je nerazgovetno i konfuzno, ali je domaćin uspio da shvati da se radi o Albancu.

- Po izgledu i cjelokupnom stanju bilo je očigledno da se nalazi u teškoj nevolji i nisam oklijevao, već sam odmah pohitao da mu pomognem. Supruga i ja smo mu spremili jelo i topli napitak, dali mu suve čarape, a njegovu odjeću stavili da se suši - opisuje neobičan susret Slobodan.

Sasvim iscrpljen, mladić je legao da spava, dok su domaćini pozvali hitnu pomoć i policiju. Kako se ispostavilo, radi se o mladiću iz okoline Preševa koji je tog popodneva napustio Psihijatrijsko odeljenje vranjske bolnice.

Sa odjeljenja su ubrzo prijavili njegov nestanak, ali je on već bio kilometrima daleko. Pet sati je tumarao okolinom Vranja po hladnoći i već stigao do granice izdržljivosti kada je naletio na dom Aleksićevih u petnaestak kilometara udaljenom Lukovu.

Slobodan Aleksić kaže da mu, kao policajcu u rezervi, ovakve situacije nisu nepoznate, te da mu je jedino bilo važno da pruži pomoć. Čovjeku je, procjenjuje on, prijetila sigurna smrt od iscrpljenosti i promrzlina.

Slobodan trenutno je bez posla i mora da se, pored svoje troje djece, stara i o teško bolesnoj majci.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.