U Čikagu pale šine kako bi spriječili smrzavanje skretnica (VIDEO)
Screenshot/youtube

"Postoji hladnoća i HLADNOĆA"

U Čikagu pale šine kako bi spriječili smrzavanje skretnica (VIDEO)

Radnici čikaške gradske željezničke mreže "Metra" počeli su da pale šine kako bi ih zagrijali i spriječili da snijeg i led zablokiraju skretnice i grad.

List "Čikago tribjun" piše da sistem grijača na gas koji su ranije postavljeni uz skretnice i koriste se i tokom "normalnih" zimskih mjeseci, izaziva male, kontrolisane požare koji tope nagomilani led.

"Jahu njuz" prenosi da su objavljeni video-snimci na kojima se vidi ovaj, kako ga sajt naziva, spektakl.

"Stvarno je hladno! Toliko je hladno da pale željezničke šine u Čikagu da bi spriječili da se smrznu", piše u snimku koji je na Fejsbuku objavila televizijska stanica WISN 12 njuz iz američke savezne države Viskonsin.

Rekordno niske temperature od -32 stepena Celzijusova izmjerene su u Čikagu u srijedu, najhladnijeg dana u posljednjih 35 godina.

"Postoji hladnoća, a postoji i HLADNOĆA", upozorio je američki državni meteorološki zavod, "ekstremna i opasna HLADNOĆA".

Veliki komadi leda nalaze se u gradskim kanalima i na zamrznutim obalama jezera Mičigen, koje prekriva magla uzrokovana razlikom u temperaturi između  vazduha i vode.

"Osjećam se zamrznuto, ne mogu osjetiti vlastitu kožu", rekao je Leon Gilbert (31) koji radi u kafiću u centru grada u koji sada niko ne navraća.

5088988624442070191357184673682977991950336n

Zaleđeno jezero Mičigen, Čikago, foto:Facebook

Hladni sjeverni vjetar ovom minusu je dodao još dvadesetak stepeni, tako da je subjektivni osjećaj hladnoće bio kao da je 53 stepena ispod nule.

Zabilježena je i prva žrtva smrzavanja u gradu Milvokiju u Viskonsinu, gdje je u utorak jedan muškarac pronaden smrznut u garaži.

Agencije

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.