Dvije tone čistog kokaina zaplijenjene u Đenovi, istanbulska policija oduzela 1.35 tona droge
Foto: Italijanska finansijska policija

Dvije tone čistog kokaina zaplijenjene u Đenovi, istanbulska policija oduzela 1.35 tona droge

Italijanska finansijska policija je danas objavila zaplenu dvije tone čistog kokaina u đenovskoj luci. Policija Istanbula je takođe danas zaplijenila 1,35 tona droge u odvojenim operacijama.

Navedeno je da je vrijednost zaplenjene droge oko 500 miliona eura i da je putovala iz Kolumbije ka Španiji, prenosi Beta.

Zaplena je "najvažnija u poslednjih 25 godina", navela je policija i dodala da je uspjeh ostvaren u saradnji s kolumbijskim, španskim i britanskim vlastima.

Droga je otkrivena 23. januara u 60 kesa u kontejneru na brodu koji je krenuo iz Kolumbije. Brod je pristao u Đenovi i trebalo je da nastavi ka Barseloni, odakle bi kokain bio pušten na tržište.

generica524543

Foto: Italijanska finansijska policija 

Italijanska policija je juče navela da je u luci Livorno zaplijenjeno više od 640 kilograma kokaina, vrijednog oko 130 miliona eura.

U Istanbulu zaplijenjeno 1,35 tona droge

 Istanbulska policija u četvrtak je zaplijenila 1,35 tona droge u odvojenim operacijama sprovedenim širom grada, objavio je Ali Jerlikaja, guverner Istanbula, prenosi Anadolija.

On je preko Twittera saopštio da je tokom operacije uhapšeno najmanje pet osoba.

Prema guvernerovim navodima, policijski odred za borbu protiv droge zaplijenio je ukupno 850 kilograma heroina u istanbulskim naseljima Sarijer i Sultanbejli te uhapsio dvojicu osumnjičenih.Takođe je kazao da je zaplijenjeno 500 kilograma skanka pronađenog u kamionu i da su uhapšene tri osobe osumnjičene za trgovinu drogom, ali nije precizirao lokaciju.

Turska policija prošle sedmice zaplijenila je više od 1,5 tone heroina u istočnoj provinciji Erzurum, što je bila najveća zapljena u Turskoj.

Prema policijskim podacima, turske snage sigurnosti 2018. godine su zaplijenile 17,3 tona heroina i uhapsile više od 1.500 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.