Venecuela: Protesti opozicije, traže da se omogući dostavljanje humanitarne pomoći (FOTO)
Foto: AA

Venecuela: Protesti opozicije, traže da se omogući dostavljanje humanitarne pomoći (FOTO)

Građani Venecuele koji podržavaju opoziciju i ne prihvataju legitimitet predsjednika države Nikolasa Madura ponovo su izašli na ulice i protestovali.

Naime, nakon poziva Huana Guaida, lidera opozicije u Venecueli koji se 23. januara proglasio privremenim šefom države, građani su se okupili na nekoliko lokacija u prijestolnici Karakasu, javlja Anadolija.

2019013023467868241209504Web

Foto: AA

Okupljeni su nosili zastave Venecuele i transparente s natpisima: "Kraj represiji" i "Želimo novu vlast i slobodne izbore".

Građani su tražili da vojska podrži Guaida kao i da se omogući dostavljanje humanitarne pomoći u zemlju.

S druge strane, Guaido je u obraćanju na Centralnom univerzitetu Venecuele kazao da su građani ponovo na ulicama iako su mnogi mislili da su zastrašeni.

"I u subotu ćemo takođe biti na ulicama. Ne idemo nikud iz ove zemlje. Štaviše, želimo da se vrate svi oni koji su napustili državu", rekao je lider opozicije, dodajući kako će svi protesti biti održani na miran način.

2019013023467868241209501Web

Foto: AA

Venecuela je poprište masovnih protesta koje predvodi opozicija koja ima većinu u parlamentu te zemlje.

Američki predsjednik Donald Tramp podržao je venecuelansku opoziciju i njenog lidera Huana Guaida koji se 23. januara proglasio privremenim šefom države. 

2019013023467868241209507Web

Foto: AA

Uz SAD, opoziciju Venecuele u preuzimanju vlasti podržali su i Izrael, Brazil, Argentina, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Gvatemala, Panama i Paragvaj.

S druge strane, Turska, Iran, Rusija, Kina, Bolivija, Meksiko, Kuba i još neke zemlje i dalje priznaju legitimitet i podržavaju vlast izabranog predsjednika Venecuele Nikolasa Madura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.