Američka obalska straža odbila da ponovi potragu za Pljevljakom
ilustracija

Američka obalska straža odbila da ponovi potragu za Pljevljakom

Američka obalska straža odbila je da ponovi potragu za Pljevljakom Enisom Mahićem, zaposlenim na kruzeru koji je 24. januara skočio u okean.

To je pljevljaskom portalu Pv Informer rečeno u crnogorskom Ministarstvu vanjskih poslova.

"Povodom slučaja crnogorskog državljanina Enisa Mahića iz Pljevalja, koji je bio zaposlen na kruzeru kompanije „Royal Carribean Cruises LTD“, informišemo da je Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, posredstvom Ambasade Crne Gore u SAD-u, odmah po prijemu informacije od strane pomenute kompanije o tragičnom događaju, preduzelo sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.Ambasada Crne Gore u SAD-u bila je u intenzivnoj komunikaciji sa Obalskom stražom SAD-a, koja ima isključivu nadležnost za postupanje u ovakvim slučajevima i koja je, 28. januara 2019. godine, obavijestila da je nakon višednevnih aktivnosti, obustavila potragu za navedenim licem. Takođe, od Obalske straže je ponovno zatražena informacija u vezi sa eventualnim daljim aktivnostima i tom prilikom Ambasada Crne Gore u Vašingtonu je informisana da, u datim okolnostima, nije moguće ponoviti potragu", saopšteno je Pv Informeru iz tog resora.

Ministarstvo vanjskih poslova je kako se navodi, bilo i u stalnoj komunikaciji i sa porodicom Mahić.

Pljevaljski portal navodi i da od Ministarstva nijesu dobili odgovor na pitanje jesu li američki istražni organi uopšte vodili istragu na kruzeru  i da li je saslušan iko od prisutnih članova posade.

Inače, samo tri dana prije tragičnog događaja, kada je 24. januara 2019. godine u 2 sata ujutro nestao u moru Pljevljak Enis Mahić, koji je radio za američku kompaniju "Royal Caribbean" sa sjedištem u Majamiju, na kruzeru "Majesty of the seas" objavljen je na web stranici "The Crew Bar" članak "The crew need your help", svojevrsni poziv u pomoć posade kako bi se spriječila sve ćešća samobistva na kruzerima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.