Stari vrtić u Baru se ipak ruši?
Posječeni čempresi

Stari vrtić u Baru se ipak ruši?

Iako je Ministarstvo prosvjete nedavno saopštilo da objekat pored CB Bar neće biti srušen zarad ucrtane sedmospratnice, tvrdeći da „neće dozvoliti bilo kakve ‘trampe’ te vrste, te se gradnjom ovog vrtića (u dvorištu Gimnazije) neće zatvarati bilo koja druga predškolska jedinica, iako vjerujemo da to nikom i nije bila namjera“, Ministarstvo održivog razvoja ih je juče demantovalo.

Iz resora Pavla Radulovića Vijestima su kazali  da su 2009. dali saglasnost na izmjene plana „Topolica I“.

„U tekstualnom dijelu planskog dokumenta navedeno je da je planirano rušenje postojećeg objekta broj E-4 ‘dječiji vrtić’ uz obrazloženje da je u neposrednoj blizini ove lokacije, u okviru istog planskog dokumenta a u zoni G - planirana izgradnja novog objekta dječiji vrtić”, odgovorili su iz MORT-a.

Napomenuli su da Ministarstvo, u postupku davanja mišljenja na planski dokument, „shodno članu 39 derogiranog Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, isti šalje organima državne uprave, privrednim društvima i drugim pravnim licima na mišljenje“.

„Ukoliko se, prema razvojnim planovima Opštine, javi potreba da se neki prostor prenamijeni u odnosu na postojeće korišćenje, isto je moguće ako je usklađeno sa planom šire teritorijalne cjeline. Dakle, daje se mišljenje na usaglašenost dokumenta sa propisanim standardima i normativima i šalje na mišljenje gore navedenim subjektima“, kažu iz ovog resora.

Iako žele novi objekat vrtića u Baru, skoro 4.000 Barana je peticijom Opštini ukazalo na to da ga ne žele u dvorištu Gimnazije, upravo zbog toga što će stradati stogodišnji čempresi i nešto mlađi amfiteatar.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.