Podgorica: Iz stana ukradeno 30.000 eura; Žena osumnjičena da je iz butika ukrala telefon pa tukla i ugizla radnicu
Podgorica

Uhapšene 4 osobe, među njima i dvije žene

Podgorica: Iz stana ukradeno 30.000 eura; Žena osumnjičena da je iz butika ukrala telefon pa tukla i ugizla radnicu

Podgorička policija rasvijetlila je pet krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta – razbojničku krađu, dvije teške krađe, tešku krađu putem podstrekavanja i tešku krađu u pokušaju.

Kako je saopšteno iz policije, za izvršenje ovih krivičnih djela osumnjičeno je ukupno pet lica iz Podgorice, od kojih su tri muškog a dva ženskog pola.

"Od ovih pet lica četiri je lišeno slobode dok je protiv jednog lica nadležnom tužiocu u redovnom postupku podnijet posebni izvještaj kao dopuna krivične prijave", kazali su iz Uprave policije.

Policija sumnja da je B.S. (42) počinila tešku krađu putem podstrekavanja na način što je podstekavala O.Š. da počini tešku krađu na štetu B.L. kojem je takođe kazala gdje B.L. u stanu drži novac u iznosu od 30.000 eura.

"O.Š. je, nakon otuđenja novca, sumnja se, B.S. dao 3.700 eura. B.S. je lišena slobode", navode iz UP.

Sumnja se da je uhapšeni S.G. (32) počinio tešku krađu tako što je obio prozor kuće S.V. i ušao u unutrašnjost, odakle je otuđio računar i televizor.

"Za tešku krađu u pokušaju osumnjičen je I.R. (37), koji je lišen slobode, a koji je, kako se sumnja, pokušao da otuđi vozilo „Mercedes W 124“ u čemu nije uspio a potom je takođe bezuspješno pokušao da iz ovog vozila otuđi akumulator. V.D. (21), protiv kojeg je podnijet posebni izvještaj, je, sumnja se, prije tri godine, u januaru 2016. godine, počinio tešku krađu tako što je na vikendici u vlasništvu R.M. u Kučkim koritima prvo polomio staklo a potom iz nje otuđio četiri bušilice i motornu šegu. D.D. (37), koja je lišena slobode, je, sumnja se, prvo iz jednog butika od radnice otuđila mobilni telefon a potom je radnici kad ju je sustigla zadala više udaraca i ugrizla je", stoji u policijskom saopštenju.

Lica lišena slobode, su kako dodaju iz policije, privedena su nadležnom tužiocu.    

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.