Polufinalista Australijan opena otkrio: Ponuđeno mi je da namjestim meč
Foto: Getty Images

Polufinalista Australijan opena otkrio: Ponuđeno mi je da namjestim meč

Jedan od najboljih tenisera svijeta otkrio je tokom Australijan opena da mu je jednom prilikom nuđeno da učestvuje u namještanju mečeva.

Francuz Luka Puj je prošle nedjelje ostvario najveći rezultat u karijeri plasmanom u polufinale Grend slema u Melburnu.

Nakon pobjede nad Maksimilijanom Metererom u trećem kolu otkrio je da je tokom karijere dobio "nepristojnu ponudu".

"Igrao sam na čelendžeru u Rumuniji gdje me ludački bordila grupa od 4-5 ljudi, a onda su drugog dana bili protiv mene jer su se kladili. Ponudili su mi novac preko Fejsbuka i društvenih mreža. Nikad nisam odgovorio. Nije vrijedno toga. Smiješno je prodavati svoje mečeve i namjerno gubiti zbog novca", rekao je Puj za Radio Monte Karlo.

Puj je istakao da podržava ideju zabrane klađenja na nekim turnirima.

"Previše je novca uključeno u klađenje. Mislim da je vrlo komplikovano pronaći način, ali mislim da bi mogli da uklonimo klađenje sa Fjučersa. Lako je otići i kladiti se anonimno, posebno u istočnim zemljama. Momcima je potreban novac za putovanja, a kada ti ponude 5.000 eura da izgubiš meč, a zaradiš 1.000 kad osvojiš titulu, teško je reći ne", dodao je Francuz.

Izvor: B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.