Glavatoviću zadržavanje do 72 sata: Pokušao da ukrade 2 miliona eura za računa barske opštine
ilustracija

Glavatoviću zadržavanje do 72 sata: Pokušao da ukrade 2 miliona eura za računa barske opštine

Stevanu Glavatoviću (21) iz Podgorice, koji je osumnjičen da je pokušao da sa računa barske opštine ukrade dva miliona eura, određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti priveden sudiji za istrage. To je za Pobjedu potvrdio Glavatovićev branilac, advokat Božo Milonjić.

On je kazao da je njegovom branjeniku određeno zadržavanje po sva tri osnova: opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.

 Kako se navodi u saopštenju policije, službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Glavatovića terete za krivično djelo prevara na štetu Skupštine opštine Bar.

Pojašnjeno je da se osumnjičeni lažno predstavljao kao dostavljač jednog javnog izvršitelja iz Bara i na osnovu falsifikovane dokumentacije doveo u zabludu službenike banke.

''Na ime tog javnog izvršitelja predao je Odjeljenju za prinudnu naplatu CBCG falsifikovanu dokumentaciju kojom se nalaže prenos sredstava sa žiro računa Skupštine opštine Bar, kao izvršnog dužnika na poslovni račun izdavaoca naloga, odnosno tog izvršitelja u iznosu od 1.970.400 eura, a u korist izvršnog povjerioca preduzeća „Meta holding“ d.o.o iz Podgorice'' - navedeno je u saopštenju policije. Osnivač i izvršni direktor „Meta holdinga“ d.o.o je osumnjičeni Glavatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.