Crnogorac uhapšen u Italiji: Sa Albankom prodavao kokain, naplaćivali i dostavu
ilustracija

Svaki paketić kokaina naplaćivali po 100 eura

Crnogorac uhapšen u Italiji: Sa Albankom prodavao kokain, naplaćivali i dostavu

Tridesetogodišnji državljanin Crne Gore uhapšen je u Italiji zbog sumnje da je sa državljankom Albanije prodavao kokain u gradu Bresanone. Identitet uhapšenih nije saopšten, a italijanski mediji navode da su živjeli zajedno i da su se bavili uličnom prodajom kokaina, piše Dan.

Italijanski mediji navode da su osumnjičeni svaki paketić kokaina naplaćivali po 100 eura. Osim toga, od mušterija su uzimali i po 20 do 40 eura kako bi im drogu dostavljali na kućnu adresu. Cijena dostave zavisila je od udaljenosti kuće do koje je trebalo da dostave narkotike. Takođe, ukoliko je isporuka bila rizičnija, oni su od mušterija uzimali dodatni novac.

Istraga o paru koji švercuje kokain u gradu Bresanone trajala je nekoliko mjeseci. Samo u posljednja tri mjeseca karabinjeri iz Operativne jedinice grada Bresanone identifikovali su više od 20 mušterija koje su od uhapšenih kupovale drogu. Kada su istražitelji došli do saznanja da te osobe imaju stalnog prodavca kokaina, pokrenuli su više akcija kako bi utvrdili njegov identitet. Osmatrane su kuće osoba koje su kupovale drogu, a policija je i pratila ta lica kako bi vidjeli s kim se sastaju. Tada je uočeno da svima narkotike donosi ista osoba. Ona je ubrzo identifikovana i utvrđeno je da se radi o državljaninu Crne Gore. Potom je utvrđeno da mu je u tom poslu pomagala državljanka Albanije sa kojom je živio. Italijanski policajci odmah su pretresli stan u kojem su osumnjičeni živjeli, gdje su pronašli kokain i novac zarađen prodajom narkotika.

Tokom istrage u ovom s lučaju otkriveno je oko 60 prodajnih mjesta na kojima su uglavnom stanovnici Bresanonea preuzimali kokain. Među mušterijama se našlo i nekoliko stranaca koji rade u Italiji. Kako ne bi izazvali sumnju kod prolaznika ili policije, osumnjičeni su drogu pakovali u papirne ubruse, koje su razmjenjivali s mušterijama.

Inspektori italijanske policije su tokom istrage utvrdili je da su osumnjičeni državljanin Crne Gore i njegova saradnica iz Albanije imali veoma razrađen plan, odnosno precizno dogovorenu proceduru šverca narkotika. Svaki kupac imao je svoje mjesto za preuzimanje robe. Isporuku su dogovarali razmjenjivanjem šifrovanih poruka. Veoma brzo nakon narudžbe, roba je bila dostavljana.

Dileri su isprobali provjereni, sigurni sistem dogovaranja šverca preko sistema na mobilnim telefonima koji se ne mogu pratiti. Ipak, istražitelji su uspjeli da raskrinkaju i taj sistem i otkriju poruke, kao i detalje dogovora, što im je bilo od velike pomoći u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Osumnjičeni su uhapšeni na djelu tokom jedne od dogovorenih isporuka, kada su policajci na dogovorenom mjestu napravili zasjedu i stavili im lisice na ruke, piše Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.