Makron: O sporazumu o Bregzitu se ne može se ponovo pregovarati
Emanuel Makron

Makron: O sporazumu o Bregzitu se ne može se ponovo pregovarati

Francuski predsjednik Emanuel Makron ocijenio je danas da je sporazum o Bregzitu, koji je Britanija dogovorila s Evropskom unijom "najbolji mogući sporazum" i da se o njemu "ne može ponovo pregovarati".

Makron, koji je govorio na samitu zemalja južnog Sredozemlja na Kipru, pozvao je britansku vladu da "brzo predoči" glavnom pregovaraču EU Mišelu Barnijeu "kakve su naredne faze koje bi omogućile da se izbjegne razlaz bez dogovora" koji, kako je rekao "niko ne želi"  ali za koji svi moraju, uprkos svemu, da se pripremaju.

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas u parlamentu svoje zemlje da planira da od EU zatraži izmjenu takozvanog "bekstopa", mjere koja bi zadržala Veliku Britaniju u carinskoj uniji da bi se izbjegle provjere na irskoj granici.

Britanski poslanici danas glasaju o sedam suprotstavljenih amandmana koji se odnose na naredne korake u procesu Bregzita. 

Mej od njih traži da podrže poziv da "bekstop" bude zamijenjen "alternativnim aranžmanima" .

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.