U Crnoj Gori od gripa za sedam dana preminulo pet osoba
Institut za javno zdravlje

Broj oboljelih udvostručen u odnosu na pretprošlu sedmicu

U Crnoj Gori od gripa za sedam dana preminulo pet osoba

Od posljedica gripa za sedam dana u Crnoj Gori umrlo je pet osoba, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Iz Instituta za javno zdravlje naveli su da je broj oboljelih od gripa od 21. do 27. januara udvostručen u odnosu na pretprošlu sedmicu, javlja Anadolija.

“U Crnoj Gori u toku četvrte nadzorne sedmice 2019. godine prijavljeno je 386 osoba sa simptomima nalik gripu (ILI), što predstavlja incidenciju od 62,2/100.000 stanovnika. To je za dva puta veća vrijednost incidencije u odnosu na vrijednost iz prethodne sedmice, odnosno za tri puta veća vrijednost incidencije u odnosu na vrijednost za isti period prethodne godine”, saopšteno je iz Instituta.

Najveći broj oboljelih od bolesti sličnih gripu je registrovan u uzrastu od 20-64 godine (230 oboljelih), a najviša incidencija registrovana je u uzrastu od 0-4 godine i u uzrastu od 5-14 godina, dakle među djecom predškolskog i školskog uzrasta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.