Žena na aerodromu dobila kaznu od 400 dolara jer je zaboravila da pojede doručak
Foto: Ilustracija

Žena na aerodromu dobila kaznu od 400 dolara jer je zaboravila da pojede doručak

Osamdesetšestogodišnja žena je na aerodromu u Velingtonu na Novom Zelandu dobila kaznu od 400 dolara jer je zaboravila da pojede doručak.

Sali Hil, koja je iz Australije doputovala u Velington na Novi Zeland sa dva unuka, nije ni slutila šta će je dočekati čim kroči iz aviona. 

Naime, dok je prolazila kontrolu vidjeli su da je u ručnom prtljagu imala tri nektarine. 

“Priznala sam im da sam zaboravila nektarine i izvinila se što ih nisam pojela na aerodromu u Sidneju za doručak“, rekla je.

 “Nije bilo mjesta za pregovore. Moja torba je prošla rendgen.“ 

Kako kaže, osoblje je bilo ljubazno, ali odlučno u tome da joj napiše kaznu koja predstavlja četvrtinu njene penzije. 

Ipak, vlasti Novog Zelanda navode da ova zemlja ima stroga pravila kada je biološka sigurnost u pitanju kako bi spriječio da neželjene štetočine i bolesti uđu u zemlju. 

“Svježe nektarine su lako mogle da nose voćnu mušicu, koja je veliki štetočina u zemljama kao što je Australija“, rekao je portparol aerodroma Stiv Gilbert.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.