Izraelski naučnici najavili: MuTaTo, lijek za rak stiže sljedeće godine
ilustracija

Izraelski naučnici najavili: MuTaTo, lijek za rak stiže sljedeće godine

Tim izraelskih naučnika tvrdi da će vjerovatno u sljedećoj godini razviti lijek za rak, saopštio je "Jerusalem Post".

Novi lijek za rak razvijaju u kompaniji "Accelerated Evolution Biotechnologies" pod vođstvom direktora Ilana Morada.

"Vjerujemo da ćemo za godinu dana moći ponuditi kompletan lijek za rak", rekao je Dan Aridor, rukovodilac kompanije, prenosi N1.

"Naš lijek za rak će biti efektivan od prvog dana, trajaće nekoliko sedmica i neće imati nuspojave, ili će biti minimalne, te će manje koštati od ostalih lijekova koji su na tržištu", dodao je.

Lijek nazvan MuTaTo, koristiće kombinaciju peptida koji ciljaju na rak i toksina koji će posebno ubiti ćelije raka. Liječenje će biti personalizovano i specifični koktel lijekova će se davati pacijentima na osnovu njihovog tipa raka.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.