Porodica iz Cetinja na ivici opstanka: Nemamo šta da jedemo, nemamo drva, struju,vodu...(VIDEO)
Foto:Screenshot

Borba za život

Porodica iz Cetinja na ivici opstanka: Nemamo šta da jedemo, nemamo drva, struju,vodu...(VIDEO)

Romska porodica Gaši, nastanjena u cetinjskom naselju Zagrablje, živi u izuzetno teškim uslovima, piše Cetinjski list.

Muharem, koji sa suprugom i troje djece živi u baraci koja prokišnjava, trenutno je bez posla, a nemaju struje, vode niti toalet.

Najviše je, kaže Gaši, zabrinut za budućnost svoje djece.

"Nemamo šta da jedemo, više spavamo gladni nego siti. To što imamo damo djeci. Bez posla sam evo tri mjeseca, nisam ovako navikao da živim. U teškoj situaciji sam sa kućom, nemamo drva, nemamo struju,vodu, toalet, faktički ništa. Ne znam kako ću nastaviti život, ne volim da moja djeca pate kao što sam ja patio dok sam bio mali" – kroz suze priča sagovornik cetinjskog lista.

Gašijeva supruga Fluada kaže da je u uslovima gdje nema struje i vode teško i zamisliti život, a kamoli živjeti ga.

"Toaleta nemam, veš perem sama, jer mašinu nemam, šporet nemam. Potrebni su mi normalni uslovi za djecu, treba da idu u vrtić, a ne znam kako da ih obučem. Oni treba da žive kako treba, kako je dao Bog" - kazala je Fluada.

Iz Centra za socijalni rad kažu da će materijalno obezbjeđenje porodice koje Gašijeve sljeduje po zakonu biti nanovo isplaćivano, jer Muharem i njegova supruga trenutno nisu u radnom odnosu.

"Uz pomoć kompanije "Matex" sa Cetinja obezbijeđena je pomoć u hrani" - kazala je Saška Brajović iz Centra za socijalni rad, ističući da će im biti isplaćena i jednokratna novčana pomoć.

Gaši kaže da su pomoć dobili iz Crvenog krsta, te da su zaposleni u Centru za socijalni rad lično donirali novac.

"Tamo su mi nešto dali iz svog novčanika, a jedna od zaposlenih, Saška i njene kolege su mi dali novac da bih kupio nešto djeci da jedu, jer nemam. Spreman sam da radim, obratio sam se u biro. Samo želim da mi nađu posao da bih imao da hranim moju djecu" – kazao je Gaši.

RTV Cetinje pozvao je sve građane i privredne subjekte koji su u mogućnosti da doniraju hranu, garderobu, drva za ogrijev i ostale potrepštine , da do petka prvog februara donesu u prostorije ovog medija, a oni će istog dana to uručiti porodici i zabilježiti kamerom.

Budimo humani, omogućimo porodici Gaši zajedničkim snagama život dostojan čovjeka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.