Novčanim transakcijama putem E-komerca u Atlas banci utajeno preko 30 miliona eura
Miomir Mugoša

Mugoša saopštio

Novčanim transakcijama putem E-komerca u Atlas banci utajeno preko 30 miliona eura

Realizovanje novčanih transakcija putem E-komerca u Atlas banci omogućilo je utaju poreza, pri čemu je osnovano 130 firmi koje su vodile osobe povezane sa Atlas bankom, a neke su bile i zaposlene u njoj, ili su bili članovi porodica zaposlenih, saopštio je direktor Poreske uprave Miomir Mugoša.

Mugoša je kazao da tek nakon kontrole kompletne dokumentacije, u koju uvid imaju od uvođenja prinudne uprave u banku, Poreska uprava moći će tačno da izračuna koliko je Atlas grupa utajila poreza. 

"Desetine miliona su i 30 miliona. I 50 miliona. Nažalost, jedan značajan dio nećemo naplatiti zato što 63 pravna lica koja su se bavila ovim poslom nijesu više, finansijski rečeno, među živima. Ovaj predmet se završava sa kontrolom do kraja 2017, a nama ostaje 2018, gdje ćemo da utvrdimo koji je to obim transakcija tokom 2018, a pošto prijava za porez na dobit dospijeva 31. marta tada ćemo moći da zaokružimo konačnu sliku o visini utajenih prihoda. Smatram da će to biti preko 30 miliona eura", rekao je Mugoša.

On je rekao da će se ne kraju vidjeti šta je naplativo, a šta nije.

"Biće sigurno naplativo sve ono što se na današnji dan nalazi kao blokirana sredstva ovih preduzeća od strane SDT-a", kazao je on.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.