Šehović sa pobjednicima kviza

Šehović pobjednicima kviza “Eumetrija”

"Crna Gora ima na koga da računa na putu EU integracija"

“Ostvarenim rezultatima pokazali ste da Crna Gora ima na koga da računa na putu evropskih integracija”, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović pobjednicima kviza “Eumetrija”, koje je, sa predstavnicima Centra za građansko obrazovanje, Milošem Kneževićem i Milicom Zindović, primio u prostorijama Ministarstva prosvjete.

Kviz je realizovao CGO u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Televizijom Vijesti, a kroz 10 emisija emitovan je od kraja novembra 2018. do 27. januara 2019. godine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete cilj kviza je bio pružanje doprinosa prihvaćenosti i legitimnosti procesa evropskih integracija u Crnoj Gori kao i podizanje nivoa znanja, informisanosti i zainteresovanosti srednjoškolaca za Evropsku uniju, način njenog funkcionisanja i javne politike.

5106246310190734149687708878916273895899136n

Čestitajući pobjednicima, ministar je rekao da su pokazanim znanjem promovisali vrijednosti kojima Crna Gora teži i dokazali da imamo na koga da računamo na putu evropskih integracija. Izrazio je uvjerenje da upravo oni pripadaju generaciji koja bi trebalo da nametne novi način razmišljanja i bude spremna za izazove koje nam donose naredne godine.

511421621019073494968762625022856597602304n

Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da se njihov entuzijazam i znanje nagrade, te podsjetio na nastojanja Ministarstva prosvjete da kroz Fond za kvalitet i talente, iz kojeg je ove godine dodijeljeno oko 500 nagrada, podstakne trud i razvijanje talenata kod učenika i pokaže da cijeni zalaganje nastavnika.

51099622101907355496875675030020644405248n

Istakao je da, pored usmjeravanja pažnje srednjoškolaca i javnosti na važne teme, kviz koji CGO uz podršku Ministarstva prosvjete već tradicionalno organizuje, ima veliki značaj jer podstiče zdrav takmičarski duh kod srednjoškolaca koji su pokazali da od izazova ne bježe, već im idu u susret. On je iskoristo priliku da čestita i mentorima pobjedničkih ekipa, zahvali predstavnicima CGO na organizaciji i TV Vijesti na podršci, izrazivši zadovoljstvo zbog nastavka projekta i u ovoj godini.

Koordinator projekta Miloš Knežević iz CGO, rekao je da ova organizacija prepoznaje značaj uključivanja mladih u proces evropskih integracija, te već tradicionalno organizuje kviz za srednjoškolce posvećen ovoj temi. On je najavio da će se uz podršku Ministarstva prosvjete ovaj projekat nastaviti i u 2019. godini.

Učenici i mentori razgovarali su sa ministrom i predstavnicima CGO-a o utiscima iz Kviza, a pobjednički tim, Gimnazije “30. septembar” u Rožajama, podijelio je iskustva iz studijske posjete Briselu, što je bila njihova nagrada.

Ministar je ovom prilikom drugoplasiranoj ekipi uručio računare, dok su svi učenici i mentori dobili prigodne poklone.

Sastanku su prisustvovale članice prvoplasirane ekipe iz Rožaja: Almasa Husović, Semina Kalač i Aiša Kalač sa mentporkom Mirsadom Šabotić, drugoplasirana ekipa Gimnazije na Cetinju u sastavu: David Vuković, Jovan Cebalović i Đorđije Proroković sa mentorkom Svetlanom Ivanović i trećeplasirana ekipa Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ u Bijelom Polju u sastavu: Iva Kljajević, Elma Mušović i Luka Bulatović sa mentorkom Safetom Alibašić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.