Apple priprema potpuno novi iPhone:Izgledaće kao jednostavan komad stakla
ilustracija

Apple priprema potpuno novi iPhone:Izgledaće kao jednostavan komad stakla

Dugogodišnji san Appleovih dizajnera, na čelu sa Džonijem Iveom, bio je konstruisanje mobilnog telefona koji bi izgledao kao jednostavan komad stakla.

Na takvom uređaju ne bi bilo fizičkih tastera, otvora, prelaza između različitih materijala i sličnih "smetnji" elegantnom spoljašnjem izgledu. 

Međutim, da bi se taj san ostvario bilo je potrebno da se staklo učini dovoljno dobrim strukturnim materijalom od koga može da se napravi cijelo kućište telefona. Upravo to je ono što Apple pokušava da zaštiti najnovijom prijavom patenta. 

Američki Patentni zavod objavio je patent, koji je kompanija Apple predala u septembru prošle godine, a koji se odnosi na "elektronske uređaje sa staklenim strukturnim elementima".

Slike i tekst patentne prijave upravo opisuju stakleni pametni telefon. 

Njegovo kućište bi bilo izrađeno od savijenog stakla, unutar koga je smješten savitljivi ekran, dok su i svi ostali elektronski dijelovi na nekoliko predloženih načina pričvršćeni unutar kućišta.

Osim samog koncepta kućišta, Apple je prikazao i nekoliko načina njegovog povezivanja sa drugim komponentama, pa bi tako, kod ovakvog uređaja staklo preuzelo ulogu strukturnog elementa i potpuno zamenilo metalne legure koje se sada koriste kao osnova kućišta. 

Naravno, činjenica da Apple ima patent za novu tehnologiju ne znači da će je nužno primijeniti na svoje uređaje. 

Ipak, zanimljivo je vidjeti u kom smjeru Appleovi inženjeri razmišljaju i kako bi eventualni dizajn budućeg iPhonea mogao da izgleda.

B92/BUG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.