Službenici Atlas grupe odbili da svjedoče protiv Kneževića
Tužilaštvo

Službenici Atlas grupe odbili da svjedoče protiv Kneževića

Više direktora i službenika Atlas grupe odbilo je da sarađuje sa Specijalnim tužilaštvom u istrazi koja se vodi protiv Duška Kneževića.

 Osim Velibora Miloševića, kojem je prvo ponuđen status svjedoka saradnika, taj status je ponuđen većini uhapšenih u ovoj istrazi. Do juče niko od njih, ali ni od svjedoka koji su saslušani u okviru ove istrage, nije pristao da optuži Duška Kneževića, potvrđeno je Danu iz izvora bliskih odbrani.

Danu je iz SDT-a saopšteno da je formirano još nekoliko predmeta, da su u toku saslušanja i da više detalja ne mogu saopštiti pošto je na predmet stavljena oznaka tajnosti.

Bivši guverner Centralne banke Crne Gore Velibor Miloševiću hapšen je odmah pošto je odbio status svjedoka saradnika u predmetu protiv vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića. Osim njega, slobode su bili lišeni i Kneževićevi bliski rođaci Petar, Tomica i Miodrag Knežević, kao i Elvir Kalamperović, Blatko Rašović i Đorđe Đurđić.

Neki od uhapšenih, među kojima su i Tomica Knežević i Rašović, pušteni su da se brane sa slobode, dok su ostali puštani pa vraćani u pritvor.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična djela organizovanje kriminalne grupe, utaja poreza i pranje para.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.