Porodica Majkla Džeksona kritikovala dokumentarni film o umjetniku (VIDEO)
Majkl Džekson

Porodica Majkla Džeksona kritikovala dokumentarni film o umjetniku (VIDEO)

Porodica Majkla Džeksona ocijenila je danas kao "javni linč" reakcije koje su uslijedile posle prikazivanja dokumentarnog filma "Leaving Neverland", jer su u javnosti ponovo pokrenute optužbe o seksualnom zlostavljanju umjetnika.

Džeksonova porodica je početkom januara ocijenila "skandaloznim i jadnim" film Dena Rida, nazvan po imenu Džeksonovog ranča u Kaliforniji .

Ostvarenje je prikazano u petak na festivalu američkog nezavisnog filma Sandens u gradu Park Siti u Juti.

Film predstavlja priču o dvojici mladića koji su, kako navode, kad su imali sedam i deset godina, bili na meti seksualnog zlostavljanja čuvenog Majkla Džeksona.

Na internetu su se posle projekcije filma pojavili komentari u kojima su neki naveli da više ne vjeruju u nevinost "kralja popa".

"Ne možemo da ćutimo pred ovim javnim linčom, gdje lešinari na Tviteru i drugim društvenim mrežama kritikuju Majkla, a nisu ga znali", navela je porodica umjetnika koji je 2009. preminuo od prekomerne doze lekova.

Dokumentarni film od oko četiri sata, biće na proljeće emitovan na televiziji Ejč Bi Ou (HBO). U filmu Vejd Robson i Džejms Sejfšak navode detalje kako ih je Džekson zlostavljao.

Džekson je u nekoliko navrata optužen za seksualno zlostavljanje djece. Prije suđenja 2005, jedno dijete od 13 godina je podnijelo tužbu protiv njega 1993. godine. Slučaj je tada završen vansudskim dogovorom od oko 15 miliona dolara.

Reditelj Den Rid poznat je i po dokumentarnom filmu koji je snimio posle napada na francuski satirični nedjeljni Šarli ebdo.

Festival Sandens, čiji je osnivač Robert Redford, ove godine traje do 3. februara. Predviđeno je prikazivanje više od 100 dugometražnih i dokumentarnih filmova.

Beta
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.