Mladić kazao da se sam ranio: Nikšićanin uhapšen zbog pokušaja ubistva sugrađanina
ilustracija

Policija riješila slučaj od decembra

Mladić kazao da se sam ranio: Nikšićanin uhapšen zbog pokušaja ubistva sugrađanina

Policija Nikšića rasvijetlila je slučaj ubistva u pokušaju od kraja decembra prošle godine, koje je od strane oštećenog U.Đ. (25) iz Nikšića bilo prijavljeno kao samoranjavanje. Identifikovana je i uhapšen osumnjičeni M.Z. (19) iz Nikšića.

Iz Uprave policije su podsjetili da je Dežurnoj službi CB Nikšić 29. decembra prijavljeno od strane zaposlenih u Opštoj bolnici Nikšić da je u njihovu ustanovu dovezeno lice sa povredama nastalim usljed dejstva vatrenog oružja, te da se radi o U.Đ. koji je zadobio dvije prostrelne rane, opasne po život.

U.Đ. je, usljed ozbiljnosti povreda, transportovan u Klinički centar u Podgorici, radi dalje hospitalizacije. U.Đ. je, u razgovoru sa policijskim službenicima, kazao da je navedene povrede sam sebi nanio, usljed nestručnog rukovanja vatrenim oružjem.

"Preduzimajući mjere i radnje na utvđjivanju okolnosti pod kojima je oštećeni zadobio navedene povrede, policijski službenici CB Nikšić su utvrdili da su navedene povrede nastale u pomoćnom objektu oštećenog. Po ovlašćenju državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, na licu mjesta od strane policijskih službenika izvršen je uviđaj. Tokom vršenja uviđaja, na licu mjesta su pronađeni i izuzeti tragovi i predmeti koji su ukazivali na izvršenje navedenog krivičnog djela, a pronađeno je i 144 grama marihuane. Na osnovu međusobnog odnosa i položaja pronađenih tragova na licu mjesta, kao i prikupljenih obavještenja, utvrđeno je da kritičnom prilikom nije došlo do samopovrjeđjivanja oštećenog već da je navedene povrede zadobio upotrebom vatrenog oruža od strane drugog tada nepoznatog lica", saopšteno je iz Uprave policije.

O svemu je upoznat državni tužilac u VDT u Podgorici koji je kvalifikovao taj događaj kao krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Tokom sprovođenja operativnih i istražnih mjera i radnji u januaru ove godine, policijski službenici CB Nikšić su prikupili dokaze i kao lice osumnjičeno za izvršenje navedenih krivičnih djela identifikovali M.Z. On je bio u bjekstvu od izvršenja krivičnog djela i lišen je slobode juče, 27.01.2019. godine", kazali su iz policije.

Juče su naime policijski službenici CB Nikšić, preduzimajući aktivnosti na lociranju i lišenju slobode osumnjičenog M.Z, a postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na pet lokacija u Nikšiću.

"Tom prilikom pretres je izvršen kako u objektima koje je koristio osumnjičeni M.Z, tako i u objektima njemu bliskih lica. Prilikom pretresa kuće koja je locirana u mjestu Granice, policijski službenici su pronašli osumnjičenog M.Z. i lišili ga slobode. Pretresom navedenog objekta pronađena je opojna droga ekstazi u količini od oko 105 grama", navodi se u policijskom saopštenju.

Državni tužilac u VDT u Podgorici je naložio da mu se osumnjičeni M.Z, uz krivičnu krivičnu prijavu, sprovede na dalju nadležnost, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.