Predsjedniku beogradske opštine određen pritvor od 30 dana
Dragoljub Simonović, foto: Tanjug

Naložio podmetanje požara kuće novinara

Predsjedniku beogradske opštine određen pritvor od 30 dana

Drugi Osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana predsjedniku opštine Grocka i visokom funkcioneru vladajuće Srpske napredne stranke Dragoljubu Simonoviću, koji se sumnjiči da je naložio podmetanje požara novinaru portala "Žig info" Milanu Jovanoviću 12. decembra.

Portparol suda Irina Kovačević precizirala je da je Simonoviću sudija za prethodni postupak odredio pritvor kako ne bi uticao na svjedoke i da ne bi uništio dokaze, kao i da ne bi ponovio krivično djelo.

Simonović je prethodno pred sudom negirao svaku umiješanost u napad na novinara Milana Jovanovića i paljenje njegove kuće.

Podsjetimo, Simonović je uhapšen u petak, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da se sumnjiči za podstrekivanje paljenja kuće novinara Milana Jovanovića iz Vrčina.

Sam Jovanović je, neposredno posle napada, izrazio uvjerenje da je Simonović nalogodavac zbog pisanja o njemu.

Policija je 18. decembra uhapsila neposrednog izvršioca Aleksandra Marinkovića koji je priznao da je počinio to krivično djelo, a tri dana kasnije je uhapšen organizator Igor Novaković, kao i Bojana Šijaški Cvetković koja je Marinkovića dovezla na lice mjesta i posle hapšenja priznala je izvršenje krivičnog djela.

Prema saznanjima do kojih je tokom istrage došla policija, Simonović je preko jednog policijskog službenika Igoru Novakoviću prenio nalog da se napadne novinar portala Žig info Milan Jovanović, objasnio je Vučić u petak.

Novaković je potom angažovao Aleksandra Marinkovića koji je zapalio Jovanovićevu kuću u Vrčinu i Bojanu Cvetković Šijacki, koja je bila vozač.

"Obećano mu je 1.500 eura, Simonović mu nije dao, pa je policajac morao da da svojih 1.000 eura za izvršenje, ali je ćutao 'zbog zapošljavanja u Grockoj'", rekao je Vučić.

Simonović Dragoljub je predsjednik opštine Grocka, predsednik Opštinskog odbora SNS i član Glavnog odbora SNS-a.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.