Papa pozvao mlade da iskoriste svaki trenutak da snove pretvore u realnost
Papa Franjo

Održao misu pred 700 hiljada osoba u Panami

Papa pozvao mlade da iskoriste svaki trenutak da snove pretvore u realnost

Poglavar Rimokatoličke crkve Franjo pozvao je danas u Panami mlade da iskoriste svaki trenutak da snove pretvore u realnost, na misi povodom Svjetskog dana mladih kojoj je prisustvovalo 700.000 ljudi.

"Vi, dragi ljudi, niste budućnost nego sadašnjost Boga", rekao je Franjo okupljenim vjernicima iz brojnih država američkog kontinenta.

Vatikan je saopštio da su misi, uz stotine hiljada vjernika, prisustvovali predsjednici Paname, Portugalije, Kolumbije, Kostarike, Salvadora, Gvatemale i Hondurasa.

Sledeći Svjetski dan mladih Rimokatolička crkva proslaviće u portugalskom gradu Lisabonu 2022. godine.

Posle mise Papa se uputio u dom za ljude inficirane virusom HIV, kojim upravlja crkva, a pred povratak u Rim sastaće se i sa volonterima Svjetskog dana mladih.

c038ccdb640x360rss

Foto: Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.