Đoković: Trofeji su ljepši kada su drage osobe uz vas
Novak Đoković

Đoković: Trofeji su ljepši kada su drage osobe uz vas

U 53. epizodi najvećeg rivalstva u istoriji tenisa Novak Đoković je lako došao do pobjede protiv Rafaela Nadala – 6:3, 6:2, 6:3. Po završetku finala u Melburnu i osvajanja rekordne, sedme titule, publici su se obratila dvojica velikih šampiona.

- Moram da čestitam Rafi na dvije odlične nedelje posle povratka od povrede i naravno na sjajnom meču večeras. Pokazao si i meni i svima zbog čega si u vrhu. Prava si definicija borbenog duha – obratio se Novak protivniku.

Imao je malo problema da pronađe prave riječi.

- Izvinite. Pokušavam da sumiram sve ono što sam prošao u prethodnih 12 mjeseci. Mučio sam se sa povredom, morao sam i na operaciju i sada sam ovde sa trofejem u ruci. Tri grend slema titule u nizu. Zaista nemam riječi da opišem sve ovo.

Potom se zahvalio svom timu i porodici.

- Hvala svima što ste uz mene, Vajda, hvala što si se vratio. Želim da pozdravim svoju suprugu i Stefana i Taru. Nadam se da su gledali meč, tako su obećali. Trofeji su ljepši kada imate drage ljude pored sebe. Naravno, zahvalan sam roditeljima, braći i porodici na podršci. 

Nije zaboravio organizatore, navijače, volontere...

- Ovo je jedan od najboljih grend slem turnira, osjećamo se kao kod kuće zbog odlične organizacije i fenomenalne publike. Hvala vam na svemu i vidimo se sledeće godine – poručio je Đoković.

Španski as je čestitao srpskom igraču.

- Moram da čestitam Novaku i njegovom timu. Pokazao je nevjerovatan nivo tenisa ovde. Nije ovo bio moj najbolji dan, ali sam igrao protiv nekoga ko je igrao fantastično. Drago mi je što sam uspio da se vratim posle duge pauze. Nisam igrao još od Ju-Es opena i mogu da obećam da ću nastaviti da se borim – zaključio je Nadal.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.