Psi napali tri ženske osobe, povrede ozbiljne
ilustracija

Pljevlja

Psi napali tri ženske osobe, povrede ozbiljne

U pljevaljskom naselju Ševari, prema podacima Službe hitne pomoći, prije dva dana samo za pola sata napušteni psi lutalice su napali tri osobe, piše Dan.

U Službi hitne pomoći kažu da se radi o ozbiljnim povredama, te da su u sva tri slučaja u pitanju osobe ženskog pola.

“Imamo situaciju da pljevaljska opština nije sposobna da riješi pitanje napuštenih životinja. Kapacitet skloništa za napuštene životinje je oko 110 mjesta za pse, što nikako nije dovoljno. S druge strane, na ulicama i u neposrednoj blizini grada se nalazi više stotina napuštenih životinja”, kaže izvršni direktor Ekološkog društva “Breznica” Milorad Mitrović uz pojašnjenje da su u takvim okolnostima žrtve građani ali i životinje.

Mitrović navodi da je sniježni pokrivač u Pljevljima visok, da su niske temperature i da psi na ulici nemaju hrane. U takvim okolnostima psi postaju agresivni i napadau na građane, kao što bi to uradili vukovi u nekoj šumi.

“Apelujem na građane da povećaju budnost, da posebno paze na djecu, jer poslednjih dana imamo podatke da je više djece napadnuto od napuštenih pasa. Apelujem i na lokalnu upravu da konačno riješi ovaj problem”, kaže Mitrović i ističe da u lokalnoj upravi već odavno nema volje, znanja i požrtvovanja da se riješi bilo koji problem koji opterećuje građane-

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.