Venecuela odbacila evropske zahtjeve
Foto: Beta

Venecuela odbacila evropske zahtjeve

Vlada Venecuele odbacila je danas zahtjeve evropskih država da brzo raspiše nove predsjedničke izbore.

Šef vladajuće partije Diosdado Kabeljo rekao je da lideri poput španskog premijera Pedra Sančesa treba dva puta da razmisle prije držanja Venecueli predavanja o demokratiji.

"Ko je njega izabrao?", rekao je Kabeljo.

Sančes je postao premijer putem dogovora u parlamentu nakon što je njegov prethodnik podnio ostavku zbog navoda o korupciji.

Kabeljo je okupljenim pristalicama rekao da "niko ne može da dođe i naređuje" vlastima Venecuele.

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini danas je rekla da će EU priznati opoziciong lidera Huana Gvaida kao predsjednika ako vlada Nikolasa Madura ne raspiše izbore u narednih nekoliko dana.

Ranije danas su Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Španija postavile rok od osam dana za raspisivanje izbora prije nego što priznaju Gvaida, predsjednika parlamenta koji se na mitingu proglasio za predsjednika države.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.