Poginuo zamjenik ministra Kosova u lavini na Brezovici
Arijan Daci, foto: Printscreen

Ski centar na Šar planini

Poginuo zamjenik ministra Kosova u lavini na Brezovici

Zamjenik ministra dijaspore Kosova Arijan Daci tragično je danas izgubio život u sniježnoj lavini na Brezovici,

Policija Kosova u Uroševcu potvrdila je da je u lavini koja se danas dogodila na Brezovici poginuo Arijan Daci, dok je Ardijan Bakalji, koji je bio s njim na skijanju, dobro, javlja Anadolija.

Nastradali Daci je sin predsjednika Akademije nauka Kosova i bivšeg predsjednika Skupštine Kosova, Nedžata Dacija. 

Vijest o tragičnoj pogibiji Dacija prvi je potvrdio na društvenim mrežama direktor Agencije za zaštitu životne sredine Kosova Iljir Morina. Morina je na svom Fejsbuk profilu napisao da su se u blizini takozvanog "lavljeg vrata" dogodile sve lavine, od kojih je jedna bila jako snažna i zahvatila je dvije osobe A.B. i A.D. 

“U 14.10 sati zvaničnik AKMM sa svojim kolegom po dobijanju vijesti otišao je na mjesto događaja i uspjeli su da spasu prvu osobu, dok je druga osoba A.D. bila mrtva.

Spašena osoba je u dobrom stanju. Policija Kosova je stigla na mjesto događaja, dok su se pripadnici Kosovskih bezebjedonosnih snaga koji su bili pošli vratili zašto više nije bilo potrebe za njima.

Skijaši su koristili vrhove van staza i tragično su nastradali”, napisao je Morina. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.