El Čapo izdaju kažnjavao lomljenjem kostiju
El Čapo

Suđenje šefu Meksičkog kartela

El Čapo izdaju kažnjavao lomljenjem kostiju

Ozloglašeni meksički kralj droge Hoakin “El Čapo” Guzman (61) lično je mučio i ubijao svoje rivale, svjedočio je pred sudom u Njujorku njegov bivši tjelohranitelj Isaijas Valdes Rios.

Nekadašnjem šefu Sinaloa kartela, koji je 2017. izručen SAD, prijeti doživotna robija, a protiv njega je podignuta optužnica po 17 tačaka. Tereti se, između ostalog, za trgovinu narkoticima i pranje novca

Valdes Rios kaže da je prisustvovao ubistvu trojice članova neprijateljskih kartela. Jednom prilikom uhvaćena su dvojica bivših pripadnika Sinaloe nakon što su prebjegli u bandu Los Zetas. Oni su proglašeni izdajnicima i “El Čapo” ih je lično tukao više od tri sata.

"Izgledali su kao krpene lutke, sve kosti su im bile polomljene i nisu mogli da se pomjeraju. Hoakin je i pored toga nastavio da ih udara granom i svojim vatrenim oružjem", prisjeća se tjelohranitelj.

Dvojica prebjega su, kaže, posle odvedena na veliku lomaču gdje ih je narko bos prokleo, pa upucao u glavu prije nego što su njihova tijela spaljena. Naime, htio je da se potpuno otarasi kostiju.

Treća Guzmanova žrtva čijoj je smrti Rios prisustvovao bila je član Areljano Feliks kartela.

"Peglom su mu izgorjeli leđa, majica mu se potpuno zalijepila za kožu. Po cijelom tijelu je imao opekotine od upaljača iz kola, a stopala su mu izgorjela", svjedoči tjelohranitelj.

Čovjeka su posle držali zaključanog u šupi danima da bi ga tek onda doveli na groblje sa povezom preko očiju. Guzman je krenuo da ga ispituje i onda ga iznenada upucao usred odgovora. Njega su, dok je još bio živ i borio se za vazduh bacili u raku i zatrpali, prisjeća se Rios, koji je i sam jedva izvukao živu glavu jer je “El Čapo” neko vrijeme sumnjao da ga potkrada.

Svjedok je inače bivši specijalac meksičke vojske, a za Guzmana je počeo da radi početkom 2000-ih. Njega čeka duga robija, ali se nada da će mu kazna biti smanjena ako bude sarađivao. 

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.