U slučaju intervencije SAD-a, Venecuela ima spremno naoružanje
Foto: ilustracija

"Žrtve neminovne"

U slučaju intervencije SAD-a, Venecuela ima spremno naoružanje

Posle izjave predsjednika Trampa povodom krize u Venecueli da su "sve opcije otvorene", ruski vojni eksperti tvrde da u slučaju da američki generali krenu u vojnu avanturu, moraju da računaju na žrtve

Armija Venecuele svoje nebo može da brani sa 24 aviona SU-30, zatim helikopterima MI-35 "krokodil" kao i PVO sistemima.

Venecuela ima 11 divizija kompleksa S-125, zatim tri divizije Buk-M2E, kao i jednu diviziju modernih PVO Antej-2500", što je modernija verzija S-300. Na kopnu Amerikance mogu da dočekaju stotine modernizovanih tenkova T-72, zatim višecijevni bacači "smerč" i "grad".

U posljednjih deset godina Venecuela je sa Rusijom potpisala ugovore za kupovinu naoružanja i vojne tehnike u visini od 11 milijardi dolara.

Predstavnik "Rosoboroneksperta" je potvrdio da će biti izgrađena fabrika automata "kalašnjikov" u Venecueli, bez obzira na situaciju u toj zemlji. Venecuela je najveći uvoznik ruskog oružja u Latinskoj Americi.

Kremlj je izjavio i da predsjednik Venecuele Nikolas Maduro nije od Rusije tražio nikakvu pomoć povodom događanja u ovoj zemlji.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.