Nova pobjeda košarkaša Budućnosti, savladali Gran Kanariju
foto: Starsport

U 20. kolu Evrolige

Nova pobjeda košarkaša Budućnosti, savladali Gran Kanariju

Košarkaši Budućnosti su na svom parketu pobedili Gran Kanariju rezultatom 75:70 u 20. kolu Evrolige.

Budućnost je dobro otvorila meč i postigla čak 27 poena u prvoj četvrtini, ali je posustala u drugoj i tokom nje upisala samo devet poena.

Gran Kanarija je povela početkom drugog poluvremena, ali njihova prednost nije dugo trajala. Podgoričani su ubrzo preuzeli vođstvo i pred poslednjih deset minuta ušli sa prednošću od četiri poena, prenosi B92.

Prednost koju je crnogorski klub tada stekao nije ispuštao do kraja i uspješno je odbio svaki napad Španaca do kraja utakmice. 

Domaćina je do pobjede predvodio dvostruki NBA šampion Noris Kol, koji je imao 20 poena i po pet skokova i asistencija. Pratili su ga Goga Bitadze sa 16 poena i sedam skokova, kao i Edvin Džekson i Erl Klark sa po deset poena. 

Najbolji kod Granke bio je Sims-Sander Vene sa 16 poena, dok su po 12 imali Ćavi Rabaseda i Anžejs Pasečniks. 

Budućnosti je ovo bila peta pobjeda u nizu u svim takmičenjima, a treća u Evroligi posle trijumfa nad Darušafakom i Real Madridom. Tim sa Kanarskih ostrva doživio je peti neuspjeh u nizu u najelitnijem evropskom takmičenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.