Vučić: Uhapšen predsjednik opštine Grocka i član SNS
Aleksandar Vučić. foto: Blic

U vezi s paljenjem kuće novinara

Vučić: Uhapšen predsjednik opštine Grocka i član SNS

Policija je uhapsila i zadržala predsjednika opštine Grocka i člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dragoljuba Simonovića u vezi s paljenjem kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića iz te opštine, izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Novinaru Jovanoviću u noći između 11. i 12. decembra prošle godine zapaljena je kuća u naselju Vrčin u opštini Grocka, a policija je ranije uhapsila osumnjičene Aleksandra Marinkovića i Bojanu Cvetković Šijacki, koja je priznala krivicu u zamjenu za kaznu od 50.000 dinara i kućni pritvor od šest mjeseci.

"Želim da vas obavijestim da je policija Srbija danas uhapsila i zadržala Simonović Dragoljuba, predsjednika opštine Grocka i člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke", naveo je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Kako je rekao, njegova poruka svima je da partijska knjižica neće nikoga zaštiti od odgovornosti.

"Partijska knjižica nikoga neće sačuvati od odgovornosti, novinari će biti zaštićeni, nasilje će biti najstrože kažnjeno, kažnjavaćemo svakoga. Ovo je poruka za sve u Srbiji da ćemo pokazati odlučnost da stvari menjamo, a svima u svetu pošaljemo poruku da je Srbija sigurno mjesto za život", kazao je Vučić.

Novinar Jovanović je više puta kao glavnog nalogodavca napada označio upravo predsjednika opštine Dragoljuba Simonovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.