Uspostavljena saradnja CSA i  Albanske asocijacije u oblasti sporta
Duško Bjelica

Uspostavljena saradnja CSA i Albanske asocijacije u oblasti sporta

Sporazum o saradnji Crnogorske sportske akademije(CSA) i Albanske asocijacije u oblasti sporta potpisali su danas predsjednici ovih organizacija, prof. dr Duško Bjelica i dr Florian Muca.

„Crnogorska sportska akademija, kao vodeća asocijacija sportskih naučnika na nivou Crne Gore, održava široku saradnju sa sličnim asocijacijama iz inostranstva.Potpisivanjem sporazuma postavili smo temelje petogodišnjoj saradnji“, kazao je predsjednik CSA profesor Bjelica.

On je kazao da će saradnja sa Albanskom asocijacijom u oblasti sporta ishodovati  povezivanjem  naučnika iz svih oblasti sportske nauke, iz Crne Gore i Albanije.

Naučnici će moći da se udruže u zajedničkim naučnim projektima i istraživanjima, kao i da sarađuju na najvažnijim akademskim pitanjima iz sportskih nauka.

Dogovorena je institucionalna razmjena ljudskih resursa, predavača, akademskog materijala, kao i učešće na zajedničkim predavanjima, seminarima ikonferencijama.

Misija Crnogorske sportske akademije je promocija sportske nauke u međunarodnom, multikulturalnom, multidisciplinarnom, kao i interdisciplinarnom kontekstu. Objavljuje nekoliko publikacija u okviru svojih aktivnosti, među kojima su: Sport Mont časopis – SMJ, i Crnogorski časopis za sportske nauke i medicinu – MJSSM, u kojima naučne radove objavljuju autori iz cijelog svijeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.