Kod Beranca pronađena automatska puška, eksploziv, silikonska maska, municija, sporogoreći štapini i marihuana
Foto: Uprava policije

Uhapšena jedna osoba

Kod Beranca pronađena automatska puška, eksploziv, silikonska maska, municija, sporogoreći štapini i marihuana

Beranska policija je danas, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu i opojnih droga kod bezbjednosno interesantnih lica, izvršila pretrese kojom prilikom je pronašla i oduzela oružje, eksploziv, silikonsku masku, municiju, marihuanu i druge predmete.

Naime, službenici CB Berane su danas, 25.januara 2019. postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi D.B. (49) iz Berana.

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: automatsku pušku sa okvirom cal. 7,62 mm, 28 komada inicijalnih kapisli, dva sporogoreća štapina (jedandužine 1,4m a drugi dužine 2,2m) 11 komada municije cal.7,62 mm za automatsku pušku, startni pištolj sa okvirom, smjesu braon boje za koju se sumnja da je eksploziv težine 579 grama, silikonsku masku za lice, sjekiru, set noževa i druge predmete", navodi se u saopštenju Uprave policije.

D.B. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

O događaju je kako kažu iz policije, obaviješten državni tužilac u ODT u Beranama.

Nadalje, službenici CB Berane i Odsjeka za borbu protiv droge su takođe izvršili pretres stana koji koristi A.Š. (21) iz Berana.

"Prilikom pretresa A.Š. je pokušao da odbaci dva pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Daljim pretresom policijski službenici su pronašli i izuzeli manju količinu iste materije. Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 15 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana", saopšteno je.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.