Naplaćivali neovlašćeno emitovanje autorskih djela i autorskih emisija
ilustracija

Krivične prijave protiv tri fizička i jednog pravnog lica

Naplaćivali neovlašćeno emitovanje autorskih djela i autorskih emisija

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli kivičnu prijavu protiv fizičkih lica R.P. (51) i N.P. (37) iz Srbije i A.J. (27) iz Crne Gore i pravnog lica „NET RN GROUP“ d.o.o. Podgorica, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog djela ili predmeta srodnog prava.

Naime, pravno lice „NET RN GROUP“ d.o.o.Podgorica u okviru obavljanja svoje djelatnosti „ostale usluge informacionih tehnologija“, A.J. kao izvršni direktor, R.P. kao ovlašćeni zastupnik i N.P. kao ovlašćeni zastupnik, su, kako se sumnja, počinili ovo krivično djelo u periodu od marta 2017. godine do kraja 2017. godine.

"Fizička lica su, sumnja se, djelujući u ime i za račun osumnjičenog pravnog lica, neovlašćeno iskorišćavali autorska djela i autorske emisije.

Sumnja se da su osumnjičena lica ovo krivično djelo počinilana način što su korisnicima preko platforme iNetTV, koristeći OTT i IP TV tehnologiju putem interneta, set top box uređaja, računara, kao i putem aplikacija za android pametne telefone, objavljivali - reemitovali i interaktivno činili dostupnim javnosti autorska djela i emisije za koje nisu imali potpisane ugovore ili dozvolu vlasnika autorskih i srodnih prava, odnosno oštećenih,a sve u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da su, sadžaji web sajtova, koji su bili u vlasništvu osumnjičenih lica, ugašeni.

"Više autorskih djela i autorskih emisija, koja su bila predmet zloupotrebe,se emituju u produkciji četiri oštećena pravna lica", saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.